Kuchnia miłosna

„Magia nie jest lekiem na wszelkie miłosne trudności. Może oczyścić ścieżkę na tyle, by pozostały w niej nieliczne wyboje.”

P. Telesco


Czy wiesz, co symbolizują i na co mogą wpłynąć składniki, których używasz każdego dnia w swojej kuchni? Sprawdź!

  • ananas – gościnność, serdeczność
  • chleb – silne więzi
  • cytryna – zdecydowanie
  • jabłka – pokój i miłość
  • kardamon – jedność
  • kminek – zaufanie
  • marakuja – przyjaźń, serdeczność
  • migdały – przywracają przyjaźń
  • por – pojednanie duchowe

Jeśli użyjesz któregoś z tych składników w swojej kuchni, posiłek będzie sprzyjał zawarciu miłej znajomości lub wpłynie na Twoje obecne relacje.


Masło migdałowo-pomarańczowe

Posiada magiczne właściwości, pomaga w rozwiązywaniu problemów między przyjaciółmi w zdrowy i pokojowy sposób. Masło rozsmarowane na herbatniku dodatkowo wzmocni sympatię i zaangażowanie w przyjaźni.

Składniki:

  • 1 kostka masła
  • 1 łyżeczka wyciągu z migdałów
  • 2 łyżeczki zmielonych migdałów
  • 1 łyżeczka soku pomarańczowego
  • szczypta cukru

Miękkie masło dokładnie zmieszaj z pozostałymi składnikami. Aby rozproszyć negatywne emocje, rozsmaruj masełko odwrotnie do ruchu wskazówek zegara.


Sałatka z porów

Jej magiczna właściwość to zwiększenie porozumienia. Jajka zapewniają ekspresje uczuć, jogurt wprowadza harmonię, a pomidory nazywane są jabłkami miłości.

Składniki:

  • 1 por pokrojony w cienkie prążki
  • 1 jajko na twardo posiekane
  • 2 dojrzałe pomidory pokrojone w kostkę
  • ½ szklanka jogurtu
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • ½ łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżki soku z cytryny
  • odrobina musztardy miodowej

Pokrojony por, jajka i pomidory ułóż ładnie w salaterce. Zmieszaj jogurt ze szczypiorkiem, oliwą, cytryną, musztardą i zalej powstałym sosem pora z dodatkami.


Oliwki faszerowane zmysłowością

Oliwki rozbudzają pożądanie na gruncie miłości i wzajemnego szacunku, szczypiorek i czosnek pobudzają radość życia.

Składniki:

  • 1 puszka dużych, drylowanych, czarnych oliwek
  • 20 dkg serka śmietankowego
  • 1 łyżeczka posiekanego i podsmażonego czosnku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 2 łyżeczki zmielonego szczypiorku
  • 2 łyżeczki zielonego, zmielonego pieprzu

Odsącz oliwki z zalewy. Zmieszaj serek z podsmażonym i granulowanym czosnkiem, szczypiorkiem i zielonym pieprzem. Powstałym farszem napełnij każdą oliwkę. Najlepiej użyć do tego małego noża.